Blog

Erop uit met je vrienden: wat ga je doen?

De beste ideeën voor een superavond

Iemand zei ooit tegen me: “Het leven is een banket, en de meeste arme stakkers zijn aan het verhongeren.” Dit zette me flink aan het denken, en dat doet het eigenlijk nog steeds. We zijn namelijk allemaal zo druk met altijd maar meer; meer werken, meer geld, meer woonruimte, meer, meer, meer, dat we eigenlijk amper nog leuke dingen doen en gewoon genieten van de mensen om ons heen, en de fantastische kansen die we mislopen. Ik werkte op een gegeven moment meer dan 40 uur per week, zonder ook maar een keer iets leuks te doen met mijn vrienden of partner. Ja, ik had meer geld dan nu, maar ik ben nu tien keer zo gelukkig, nu ik tijd heb om elke vrijdagavond en elk weekend iets leuks te gaan doen en erop uit te gaan. Maar, wat is nou echt leuk om te doen?

Drankjes doen

Erop uit gaan om drankjes te doen met vrienden (en misschien daarna nog lekker even te dansen in een club of je stem schor zingen in je lokale karaokebar, een echte aanrader voor teambuilding) klinkt misschien wat ‘basic’, maar er is een goede reden waarom iedereen het zo leuk vindt. Je bent onder de mensen, je brengt tijd door met al je beste vrienden aan dezelfde tafel (en iedereen zet hopelijk z’n telefoon op stil) en er zijn heel wat leuke bars te vinden in Nederland. Je hebt themabars (zoals een Harry Potter en een horror themabar, waar zelfs de drankjes zijn aangepast), speciale cocktailbars met allerlei exotische combinaties, karaokebars, bars waar je je eigen speciaal bier kan tappen met een soort all-you-can-eat systeem, noem het maar op. (Let wel op: drink met mate. Een alcoholprobleem is een serieuze zaak, en mocht je hier ooit last van krijgen dat zijn er organisaties zoals SolutionS waar je altijd terecht kan)

Op het witte doek

Wat ook erg leuk is (dit is mijn persoonlijke favoriet) is een filmavond. Dit kan zowel heel romantisch zijn met je partner(s), of hilarisch en super leuk met je beste vrienden. En let op: een filmavond hoeft echt niet je standaard romcom op de bank te worden met een zielige bak popcorn erbij, oh nee. Er zijn super veel leuke opties. Zo kan je bijvoorbeeld bij sommige bioscopen naar een Sneak Preview avond (daar krijg je stukken van films te zien die nog niet uit zijn), naar een drive-in bioscoop net zoals in de jaren 80, of naar een rooftop-theatre. Dan is er dus een soort pop-up bioscoop gemaakt op het dak van een gebouw. Hier worden vaak arthouse films getoond, en het geeft zo’n aparte en gave sfeer. Plus, zitzakken, wie houdt er niet van zitzakken?

Zo zijn er nog oneindig veel leuke dingen om te doen met je favoriete mensen, maar hierboven heb je er dus alvast een paar. Dus, zeg een keer ‘nee’ tegen die overuren en ga er lekker op uit!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button