Blog

Een woning huren in Utrecht

Op het moment dat je opzoek bent naar geschikte huurwoningen in Utrecht dan kan het nog weleens lastig zijn om deze te vinden. De huurmarkt is nogal grillig en niet iedereen wil een woning kopen. Als je ingeschreven staat als woningzoekende bij een woningcorporatie of vereniging dan is de wachttijd tegenwoordig wel 10 jaar of langer in de meeste gevallen. Hierdoor is het moeilijk om een huurwoning te vinden als je iets per direct zoekt. Gelukkig zijn er websites zoals huurstunt.nl waar je een overzicht vindt van alle particuliere huurwoningen die er momenteel aangeboden worden.

De kosten voor een huurwoning of kamer in Utrecht

Utrecht is een stad waar de prijzen voor een huurwoning of kamer hoger liggen dan het gemiddelde van 14 euro per vierkante meter in Nederland. Je kunt verwachten dat je gemiddeld zo’n 21 euro per vierkante meter per maand kwijt bent. Dit betekent dat je voor een appartement van 50 vierkante meter 1050 euro kale huur kwijt bent. Hierboven op komen nog eens de kosten voor de inrichting, gas, elektriciteit, water en diensten voor telecom zoals internet. Op het moment dat je opzoek bent naar een kamer dan heb je ook zeker niet de goedkoopste stad uitgezocht om te gaan wonen. Gemiddeld voor een kamer van vijftien tot twintig vierkante meter betaal je tussen de 400 en 500 euro per maand. Aangezien je voor een kamer geen huurtoeslag kunt krijgen is dat een behoorlijk hoge prijs.

Hoe vind je dan wel een betaalbare huurwoning

De bovengenoemde cijfers zijn een gemiddelde. Het scheelt als je niet last minute opzoek bent naar een huurwoning of kamer. Dan kun je dus rustig rondkijken en gelijk ergens op reageren als er iets betaalbaars voorbijkomt. Op een gegeven moment zal je echt wel een keertje geluk hebben. Uiteraard zijn er namelijk goedkopere woningen te vinden die je kunt huren, maar deze zijn wel vaak erg snel ook weer weg. Daarom is het belangrijk om hier zo snel mogelijk op te reageren. Je hoeft gelukkig niet meer elke makelaar af te speuren of elke website. Je kunt tegenwoordig gemakkelijk op een verzamelwebsite terecht. Je hebt dan gelijk een overzicht met alle huurwoningen of kamers die binnen je wensen en budget vallen. Je kunt gemakkelijk zoeken naar een woning binnen de regio of wijk waar je wilt wonen. Favoriete woningen kun je bewaren en je kunt een persoonlijke oproep voor huur plaatsen. Je kunt gebruik maken van de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief vind je de nieuwste woningen die net online zijn gezet en daardoor ben je altijd op de hoogte van het laatste aanbod. Zo kun je direct reageren op een woning die voldoet aan je wensen en budget. Je kunt deze nieuwsbrief dagelijks ontvangen als je dat wilt.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button