Blog

Een rolsteiger in elkaar zetten op een makkelijke manier!

Er zijn verschillende redenen waarom je een rolsteiger zou kunnen gebruiken. Wel binnen de (ver)bouwsector. Je kunt een rolsteiger namelijk gebruiken om in de hoogte te werken. Dit maakt rolsteigers ideaal voor het verbouwen van gevels of schilderen ervan. Rolsteigers zijn zowel binnen als buiten het hus te gebruiken. Door de wielen die in hoogte kunnen worden versteld staan ze zelfs op ongelijke ondergronden stabiel en stevig.

Erg handig allemaal, maar hoe zet je nu zo’n rolsteiger in elkaar? Dat wordt voor jou uitgelegd in dit blog. Lees snel verder voor meer informatie!

Stap voor stap een rolsteiger opbouwen

Voordat je begint met het opbouwen van zo’n rolsteiger is het belangrijk om te weten dat het altijd wordt aangeraden om minimaal met twee personen aan de slag te gaan voor het in elkaar zetten van de rolsteiger. Je kunt een rolsteiger kopen bij Steigerverkoop.nl om zelf te oefenen!

Begin met de poten

Het eerste wat je gaat doen voor het in elkaar zetten van de rolsteiger is de stelmoer tot op ongeveer tien centimeter op de onderkant van het wiel draaien. Vervolgens kan je de wielen onder in het frame schuiven. Zorg dat deze verbinding stevig is!

Bevestig de schoren

Als je dit aan beide kanten van het frame hebt gedaan, aan twee frames, kan je gaan beginnen met het vastklikken van de horizontaalschoren. Doe dit ook weer aan beide kanten van het frame.

Nadat de horizontale schoren aan weerszijden van het frame zijn bevestigd, kan je beginnen met de diagonale schoren. Klik deze kruislings vast aan de 2e en 5e sport. Je klikt dus één kant vast aan de tweede sport, en de andere kant van dezelfde schoor klik je vast aan de vijfde sport.

Het eerste platform bevestigen

Als je de diagonale schoren hebt bevestigd kan je beginnen aan de platformen. Je wilt het platform bevestigen op de sport ter hoogte van de plek waar de diagonale schoren elkaar kruisen. Als je het hebt gedaan zoals in het voorbeeld hierboven aangegeven, zou je het platform op de vierde sport kunnen bevestigen.

Het is misschien een makkelijke klus, maar toch wil je ervoor zorgen dat het goed gebeurt. Laat daarom altijd iemand checken of alles goed bevestigd is.

TIP: check altijd of de steiger waterpas staat. Als dit niet het geval is staat de steiger instabiel en wanneer je de rolsteiger gaat gebruiken om in de hoogte te werken is dit iets wat je ten allen tijden wil voorkomen!

Stabilisatoren

Voor het extra verstevigen van de steiger gebruik je stabilisatoren. In dit voorbeeld gebruiken we telestabilisatoren. Stel deze af op de gewenste hoogte en plaats ze vervolgens tegen de steiger aan.

Wanneer dit is gebeurd hoef je alleen nog maar de opbouwframes te plaatsen en je kunt de hoogte in!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button