Blog

Een onbezorgde verhuizing, het kan!

Het leven wordt langzamerhand weer een beetje opgepakt en we gaan ook weer door met persoonlijke projecten en nieuwe ervaringen. Een veelvoorkomende is het verhuizen. Verhuizen brengt vaak een hoop stress met zich mee, al voor het echte dozen sjouwen begint. Er moet een nieuw huis gevonden worden, het oude huis moet verkocht en er moeten allemaal gegevens veranderd worden. En dan ben je nog niet eens over. In deze blog vertel ik je hoe je dat stukje in ieder geval zo soepel mogelijk kan aanpakken. Lees je mee?

Plan de dag of dagen

Je weet als het goed is precies wanneer je de sleutel krijgt. Zodra je deze datum hebt, kan je één of meerdere dagen plannen voor het verhuizen. Voor iedereen valt er iets anders onder die term. De één verstaat daaronder: inpakken, vervoeren en uitpakken. De ander denkt enkel aan vervoer. Als je die dagen al vast gepland hebt, schiet het er niet ineens bij in. Geloof mij, je hebt meer spullen dan je in eerste instantie denkt.

Ruim van tevoren geregeld

Als je dan de dagen ingepland hebt, moet er nog het één en ander geregeld worden. De kans is groot dat je een busje of zelfs een volledige verhuiswagen nodig hebt. Deze moet je dan wel ruim van tevoren regelen, zo weet je zeker dat je vervoer hebt op de dag zelf. Daarnaast is het handig om dozen te hebben om spullen in te vervoeren. Deze kan je kopen of je kan je vrienden lief aankijken. Verder moet je inventariseren of er bepaalde spullen zijn die een andere inpakmethode nodig hebben. Zo moeten je LP’s in LP hoezen om ze goed en wel te kunnen vervoeren. Wellicht heb je die maar als je ze niet hebt, zou ik ze maar even aanschaffen. Kleine dingen kun je het beste in kleine dozen of verpakkingszakjes verpakken.

Pak de kamer voor kamer aan

Op de dag van verhuizen, is het handig om de kamer voor kamer af te gaan. Richt je dozen per kamer in zodat alles meteen in de desbetreffende ruimte kan wegzetten. Hierdoor wordt niet alleen het inpakken makkelijker maar ook het laatste deel van het vervoer en uiteindelijk ook het uitpakken. Geen eindeloos gezoek meer naar dat ene theekopje, die zit gewoon in één van de dozen in de keuken en nergens anders. Dat maakt het makkelijk, zeker omdat het uitpak deel van een verhuizing veel langer kan duren. Daar mag je zo lang als je wilt over doen.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button