Blog

Een lekkere geur in huis voor een betere luchtvochtigheid

Een geur kan veel met je doen. Zo kan je heel rustig worden van een rustgevende geur als lavendel, kan je meer energie krijgen van een oppeppende geur zoals rozemarijn en kan je ook negatieve gevoelens krijgen als je een nare geur ruikt. Gelukkig kan je thuis altijd zelf kiezen wat voor geur je wilt ruiken. Er zijn verschillende manieren om een lekkere geur te creëren in je huis. Zo kan je wierook branden, of een geurkaas aansteken. Niet iedereen vindt de heftige geur van wierook aangenaam en het kan ook goed zijn dat je overdag liever geen kaars aansteekt. Een ideale oplossing om een lekkere geur in je huis te krijgen is dan het gebruiken van een aroma diffuser voor thuis. In een aroma diffuser kan je een etherische olie naar keuze toevoegen en hieruit ontstaat dan een heerlijke, maar niet al te hevige geur. Ben je benieuwd hoe een diffuser werkt en wat voor soort oliën je allemaal kan toevoegen? Lees dan verder.

Aroma diffuser

Een aroma diffuser brengt een heerlijke geur in huis en dat niet alleen. Een aroma diffuser werkt ook als luchtbevochtiger. Zo zuivert een diffuser de lucht in de ruimte waarin hij wordt geplaatst en verhelpt hij zo een droge keel, hoofdpijn of rode ogen. Een aroma diffuser zuivert daarnaast ook de lucht in een ruimte. Je kan een diffuser in elke ruimte van je huis plaatsen; je slaapkamer, je badkamer, je woonkamer, je werkkamer, noem zo maar op. Je kan een diffuser aanzetten voor een bepaalde tijd of je kan de diffuser aanzetten tot het geurtje wat er in zit op is, dit zal ongeveer 8 tot 10 uur duren. Je hebt een diffuser in allerlei kleuren, maten en soorten. Zo kan je er een uitkiezen die past bij de ruimte waarin je hem wilt gaan plaatsen. Je hebt ook diffusers met een speciaal sfeerlichtje er in. Dit zorgt naast een heerlijke geur, luchtverfrissing en luchtbevochtiging ook nog eens voor een fijne lichtstraal.

Essentiële oliën

In je aroma diffuser kan je allerlei verschillende soorten natuurlijke etherische oliën toevoegen. Essentiële oliën zijn uit plant gewonnen oliën die de geur aannemen van de plant waaruit ze gewonnen zijn. Doordat de oliën een versterking zijn van de plant waaruit ze worden gemaakt, is de geur vaak een stuk sterker dan de originele geur van een plant. Doordat essentiële oliën zo sterk geuren heb je er maar een klein beetje van nodig als je ze gebruikt. De oliën komen vaak in kleine potjes van tien milliliter, maar hier kan je een hele tijd mee vooruit. Je kan gaan voor een pure olie, zoals lavendel of rozemarijn of je kan gaan voor een gemengde olie. Een gemengde olie wordt door een expert samengesteld met meestal een bepaalde functie. Zo heb je er een die ideaal is voor het slapengaan of een waarvan je energie krijgt. Dit is een handige manier om de positieve effecten van de oliën te ervaren. Losse oliën proberen is een leuke manier om er achter te komen welke geur het beste bij je past. Je kan uiteindelijk ook zelf je oliën gaan samenstellen.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button