Blog

Een goedkope of dure soundbar kiezen?

Je bent op zoek naar een soundbar om het geluid van je tv een boost te geven, maar je wilt er niet te veel geld aan uitgeven. In principe is het zo dat hoe duurder de soundbar hoe meer functies deze heeft. Zit je niet te wachten op al die extra functies? Wil je het eenvoudig houden en heb je genoeg aan goed geluid? Dan kun je prima gaan voor een goedkope soundbar. Vanaf het moment dat je je apparaat aansluit op je tv met een HDMI of optische kabel hoor je ook met goedkopere modellen direct het verschil in geluid. De goedkopere soundbars worden meestal ook met bluetooth uitgerust, zodat je draadloos naar je favoriete muziek kunt luisteren en streamen. Wil je liever het beste van het beste en speelt geld geen rol? Dan kun je op zoek gaan naar de beste soundbar of in elk geval een versie met alles erop en er aan en een betere geluidskwaliteit.

Het geluid van een soundbar

Sommige soundbars hebben een ingebouwde subwoofer, terwijl je die bij andere soundbars nog moet aansluiten met kabels of via het draadloze netwerk. Een ingebouwde subwoofer is goed genoeg als je lage tonen niet zo belangrijk vindt. Want daar dient een subwoofer voor, de lage tonen weergeven. Hecht je daar wel veel waarde aan kies je beter voor een externe subwoofer.

Een soundbar kan op zich niet voorzien in een surround-geluid. Maar tegenwoordig bestaan er wel soundbars met Dolby Atmos of DTS:X, deze hebben extra drivers die naar de zijkanten en het plafond gericht zijn waardoor het geluid weerkaatst wordt en een surround-effect gemaakt kan worden.

Over het algemeen kun je in een winkel niet zo goed horen of de kwaliteit van het geluid van de soundbar goed is en kom je er thuis pas achter of het naar je zin is. Als de audiokwaliteit voor jou een grote rol speelt in het kiezen van een soundbar, lees dan voordat je tot een aankoop overgaat de reviews van de verschillende modellen op internet.

Waar wil je de soundbar voor gebruiken?

Een soundbar is de perfecte oplossing als je weinig plaats hebt of niet houdt van veel speakers in huis. Je kunt de soundbar op verschillende manieren neerzetten of ophangen. Of je kunt kiezen voor een soundbase, een smallere maar diepere soundbar waardoor je je tv erop kunt zetten. Maar voordat je beslist welke soundbar je gaat kopen, is het belangrijk om eens na te denken waarvoor je deze gaat gebruiken. In elk geval moet je erop letten dat je een soundbar koopt met HDMI ARC, zodat je maar één kabel moet koppelen. Wil je naast je tv ook nog andere apparaten aansluiten op je soundbar heb je meerdere aansluitingen nodig. Als je bijvoorbeeld een gamer bent en je je console erop wilt aansluiten of je hebt een digitale decoder of een cd-speler die je wilt aansluiten, zorg er dan voor dat je een soundbar koopt met meerdere HDMI-ingangen.

De bediening van een soundbar

Afhankelijk van de prijsklasse zijn er verschillende manieren om je soundbar te bedienen. Elke soundbar kan bediend worden met de meegeleverde afstandsbediening. De duurdere soundbars kunnen bovendien bediend worden met een app van de fabrikant op je mobiel. Deze apps bieden tegelijkertijd de mogelijkheid om gebruik te maken van streamingsdiensten of om je eigen muziek te beluisteren. Een soundbar die beschikt over HMDI-CEC kan bediend worden met de afstandsbediening van de tv waardoor je maar één in plaats van twee afstandsbedieningen hoeft te gebruiken.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button