Blog

Een auto volgsysteem: eerlijk en veilig

Een eigen onderneming opstarten is niet makkelijk. Als deze onderneming dan uitgroeit tot een groot bedrijf, ben je werkgever van tientallen, honderden of misschien wel duizenden mensen. Hier komt veel bij kijken: een kantoor, personeel en leveranciers. En een belangrijke zaak die je vaak nodig zult hebben is vervoer voor je producten of diensten. Deze auto’s, busjes of vrachtauto’s wil je zo veilig mogelijk de weg op sturen. En het liefst zou je ook nog controle willen uitoefenen op waar de auto’s heen gaan en of ze alles wel goed afleveren. Dit kan, met een auto volgsysteem. Lees hieronder meer over wat dit is en hoe zo’n systeem werkt.

Geavanceerde GPS-software

Een auto volgsysteem zou je bijvoorbeeld kunnen afnemen van Verizon Connect. Deze auto volgsystemen zijn uitgerust met geavanceerde GPS-software. Door deze software bezit het auto volgsysteem talloze functies die jou als werkgever kunnen helpen met zo efficiënt en veilig mogelijk werken. Veel werkgevers maken hier al gebruik van. Ik zal hieronder een paar functies uitlichten, zodat het wat duidelijker wordt hoe de efficiëntie en veiligheid beter gewaarborgd worden door dit systeem.

Efficiëntie

Voor de efficiëntie van je wagens is er bijvoorbeeld een trendanalyse-functie en een functie om de routegeschiedenis te zien. Met de functie voor trendanalyse kun je tot twee jaar lang data opslaan die gebruikt kan worden voor deze analyses. Zo kun je op grond van deze data trends herkennen en onderzoek of voorspellingen doen. Geen noodzaak om zelf data te verzamelen dus, maar dit wordt gewoon geregeld door je software. Dit is erg handig in gebruik. De functie voor routegeschiedenis spreekt natuurlijk voor zich. Door middel van de software worden namelijk de routes van je chauffeurs opgeslagen. Je kunt op deze manier kijken of ze niet omrijden, onnodige pauzes nemen of om bepaalde redenen veel slechter presteren dan de andere chauffeurs. Je hebt zo dus eigenlijk de controle die je graag wil hebben, dankzij deze software.

Veiligheid

Ook voor de veiligheid zijn er verschillende functies beschikbaar. De route geschiedenis functie, die ik hierboven noemde, is bijvoorbeeld ook voor de veiligheid erg handig. Je kunt namelijk met deze functie ook zien of chauffeurs te hard rijden. Daarnaast heeft de software een functie voor urenregistratie, waardoor je kunt zorgen dat je chauffeurs niet te lang rijden. Hoe langer ze rijden, hoe lager de veiligheid natuurlijk. En gelukkig zijn hier ook wettelijke regels voor, dus je kan je dan netjes houden aan de wet door deze registratie. Tot slot kan het natuurlijk zijn dat er toch iets gebeurt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en dit hoeft niet altijd aan de chauffeur te liggen. Als er dan toch iets gebeurt, hebben de softwaremakers hier ook iets op bedacht. De software bezit namelijk een tool waarmee gebeurtenissen teruggespeeld kunnen worden. Deze beelden kunnen gebruikt worden bij een ongeluk of schadeclaim, zodat goed vast te stellen is welke partij de schuld had bij het ongeluk.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button