Blog

Een 3M halfgelaatsmasker biedt goede bescherming

Maskers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Niet alleen kunnen ze je beschermen tegen het coronavirus maar ook in diverse beroepstakken bieden ze goede bescherming. Indien je veel klussen moet doen waarbij stof vrij komt is een 3M halfgelaatsmasker een goede optie. Je hoeft dan niet steeds een nieuw masker te kopen maar je hoeft slechts het filter te vervangen. Je kunt er ook gasfilters voor gebruiken. Of een combinatie van gas- en stoffilters. Ze zijn dus enorm veelzijdig. Voor welk soort beroepen is zoiets nu praktisch? Een 3M halfgelaatsmasker met stoffilter kun je bijvoorbeeld gebruiken indien je veel moet zagen. De variant met gasfilter kun je gebruiken indien je lang in een ruimte moet werken waar verontreinigende lucht is, denk bijvoorbeeld aan het doen van laswerkzaamheden of het werken met toxische materialen. Je hebt trouwens ook volgelaatsmaskers, deze doe je over je mond, neus en kin en het hele gezicht. 3M halfgelaatsmaskers doe je alleen over je neus, mond en kin.

Bescherming verplicht volgens Arbowet

Werkgevers zijn zelfs verplicht hun personeel een 3M halfgelaatsmasker of ander masker te laten dragen in verband met de veiligheid, daardoor is er minder kans op bedrijfsongevallen en het inademen van verkeerde stoffen. In de Arbowet kun je lezen dat deze maskers gedragen moeten worden door het personeel als ventileren niet genoeg helpt, en als de blootstelling aan de gevaarlijke stoffen niet voorkomen kan worden. Wanneer er niet aan deze maatregelen gehoor wordt  gegeven riskeert de werkgever dus ook een boete. Je kunt beter geen stofmasker dragen indien je met erge toxische of gevaarlijke stoffen gaat werken want de kans is dat de stoffen toch door het masker heen gaan, bijvoorbeeld aan de onderkant. Halfgelaatsmaskers sluiten veel beter op het gezicht aan. Volgelaatsmaskers daarentegen dragen wat fijner, en daarmee bescherm je ook je ogen, niet enkel je luchtwegen. Elke soort filter die je er op kan zetten biedt weer een ander soort bescherming.

Diverse stofmaskers voor op de werkvloer, of tegen corona

Indien je toch een stofmasker tijdens het werk wilt kun je kiezen voor de 3M FFP3, bijvoorbeeld met het werken met cement. Voor allerlei andere industriële doeleinden is deze ook geschikt waarbij je bescherming nodig hebt tegen nevel en stof. Met het 3M FFP3 lichtgewicht masker kun je evengoed nog (tamelijk) goed ademen en het voelt comfortabel. Ook worden deze veel gebruikt tegen corona, omdat ze bescherming bieden tegen virussen. Je kunt tevens kiezen voor de 3M FFP2, deze werkt ook tegen corona, deze biedt een iets minder goede bescherming dan het 3M FFP3 masker. Je kunt de 3M FFP2 maskers ook gebruiken in vele industriële takken, deze beschermen bijvoorbeeld tegen stof en mist maar hebben wel een hoog ademcomfort.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button