Blog

De tuin afgraven? Maak een graafmelding!

Afgelopen zomer heeft mijn buurman besloten om een zwembad in zijn tuin aan te leggen. Ontzettend leuk voor hem, alleen had hij van te voren geen Klic melding gedaan. Hij en de hele buurt zijn er toen achter gekomen wat het belang is van het doen van een graafmelding. Ben jij benieuwd waarom dit zo belangrijk is? Lees dan snel verder!

Hoe het allemaal begon

Laten we beginnen bij het begin. Ik en mijn buurman hebben een best goede relatie met elkaar. We groeten niet alleen iedere keer als we elkaar zien, maar we houden ook even een praatje en komen zelfs zo nu en dan bij elkaar over de vloer voor een bakje koffie. Best gezellig dus. Afgelopen lente kwam hij bij mij avondeten en hij vertelde dat hij dit jaar dan toch eindelijk zijn kinderdroom in vervulling zou laten gaan. hij ging een inbouwzwembad plaatsen in de tuin.

Fast forward naar het eind van de lente, net voordat de zomer begon. Het was een hele mooie dag en ik zat met wat vrienden in de tuin, maar wel op afstand van elkaar natuurlijk gezien de corona maatregelen. We luisterden wat muziek op de televisie, toen die ineens uit viel en over sprong naar mijn box die ik buiten had staan. Hier dachten we in het begin niet zo over na, tot dat het begon te schemeren.

Op het moment dat we de lichten aan wilden doen, gingen ze namelijk niet aan. Ook in de rest van het huis bleek geen elektriciteit meer actief te zijn. Ik liep naar mijn stoppenkast, maar ook daar leek het probleem niet te zitten want geen enkele schakelaar was naar beneden. Vreemd. Ik wist dat mijn buurman de hele dag bezig was geweest in zijn tuin met het aanleggen van het gat voor het zwembad, dus ik besloot even bij hem langs te wippen om te checken hoe het er bij hem voor stond.

De oorzaak

Wat bleek? De stakker had een elektriciteitskabel geraakt en nu zat de hele wijk zonder stroom. Ik vroeg nog aan hem: “Weet je dan niet dat je een Klic melding aanvragen moet voordat je machinaal gaat graven man?”. Beschaamd zei hij tegen mij dat hij daar inderdaad niet over na had gedacht en hij betuigde mij zijn spijt.

Uiteindelijk hebben wij de buurman uitgenodigd om bij ons te komen zitten en hebben we tot diep in de nacht rond de vuurkorf gezeten met kaarsen om ons heen. Een geluk bij een ongeluk, zo gezellig was het!

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button