Blog

De trend in vloerenland: PVC vloeren

De meesten van ons zullen regelmatig nieuwe spullen voor in huis halen. Of het nu decoratie is voor de woonkamer, nieuwe gordijnen voor de slaapkamer of nieuwe meubels voor de kinderkamer. Maar ook vloeren zijn om de zoveel jaar aan vervanging toe. Heb jij al jaren op rij dezelfde vloer in je woonkamer liggen, maar heeft deze zijn beste tijd inmiddels wel gehad? Overweeg dan eens het plaatsen van een PVC vloer. Dit is dé trend van dit moment op het gebied van vloeren, en met goede reden.

Wat is een PVC vloer?

Dat de PVC vloer ongekend populair is, kan je haast niet ontgaan zijn. Steeds meer mensen kiezen voor dit type vloer voor hun woonkamer, keuken en slaapkamer. Maar wat is het nu eigenlijk? De afkorting staat voor ‘polyvinylchloride’. Dit is een type kunststof dat voor veel vloeren als basis wordt gebruikt. Deze vloer is ongeveer 2 a 2,5mm dik en kan haast niet worden onderscheiden van een echte houten vloer. Zo is deze dan ook uitermate geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik, maar ook voor commerciële of projectmatige toepassingen.

Soorten PVC vloeren

PVC vloeren zijn in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. En dat is natuurlijk heel fijn, want zo kun je altijd wel een vloer vinden die geheel voldoet aan jouw wensen en voorkeuren. Zo kun je kiezen uit stroken, tegels, rigid, click, natuurlijk, kurkvloer, magnetisch en loose lay. Rigid is toch wel dé PVC vloerentrend van dit moment. Dit type vloer is uniek met fantastische producteigenschappen. Nog maar kort op de markt verkrijgbaar, maar nu al zeer geliefd onder velen. Rigid is in principe een verbeterde variant met uitzonderlijke kwaliteit. Deze vloer heeft een harde kern, waardoor deze ongevoelig is voor deuken en krassen. Ook is de vloer ongevoelig voor water en krimp. Zo is het dus de ideale vloer voor huisdieren, kinderen en omvallende pannen. Bovendien is het materiaal volledig recyclebaar. Hiermee is Rigid een duurzame en verantwoorde oplossing.

De voordelen van PVC

Kies je voor een PVC vloer, dan kies je voor een heleboel voordelen. Deze vloeren zijn namelijk slijtvast, waardoor je je geen enkele zorgen hoeft te maken over intensief gebruik. Bovendien kun je ze in iedere ruimte in huis plaatsen. Ja, zelfs in de badkamer, keuken of bijkeuken. Ze zijn namelijk geheel vochtbestendig. Daarnaast zijn ze ook prima te combineren met vloerverwarming. Ideaal wanneer je vloerverwarming in de woonkamer of badkamer wilt plaatsen. Ook zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ze slechts zo nu en dan te reinigen met lauw water en een speciale reiniger. Dit komt doordat er een toplaag wordt aangebracht op de vloer, die zorgt voor bescherming. Tot slot wordt het contactgeluid aanzienlijk gereduceerd, wat prettig is wanneer je thuis kinderen hebt rondrennen.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button