Blog

De RIB boot

“Een boot heb of koop je niet voor jezelf maar voor je vrienden.”

We hebben deze opmerking over het bezitten van een boot allemaal wel een keer gehoord of zelfs uitgesproken. Want ja, als je een boot hebt heb je altijd wel vrienden die maar wat graag met je mee het water op willen gaan. En laten we wel wezen, met een boot op het water met een aangenaam temperatuurtje en wat hapjes en drankjes is natuurlijk ook wel een prima dagbesteding. 

 

De RIB boot

Naast de ‘rustige’ dagbesteding op het water heb je ook de actievere schippers, mensen die graag wat harder over het water gaan en de actie opzoeken. Golven maken door hard te varen en zelf ook maar wat graag door golven van anderen varen om daar vervolgens misschien wel even bij los te komen van het water. En dan dat heerlijke gevoel waarbij het water vervolgens over je heen spat bij het neerkomen!

Voor deze actievere schippers is een RIB boot ideaal om lekker mee te spelen op het water. Dit type boot heb je in verschillende maten waardoor je er al een hebt voor de jongere schippers alsook voor de (op papier) oudere schippers. Door het lichte gewicht en de grootte is de RIB boot een heerlijk wendbare boot waar je makkelijk alle wateren (klein of groot) mee op kunt. De stevige bodem zorgt ervoor dat je zelfs de golven op zee kunt trotseren. Hang er vervolgens een buitenboordmotor met vermogen naar keuze achter, en je zomer wordt er een met veel uren op het water. 

 

Zeewaardig

Als actieve schipper zoek je natuurlijk graag de grenzen op. De golven van andere boten en door de wind gecreëerde golven op het binnenlandse water hebben ook maar een maximale hoogte die ze bereiken. Op zoek dus naar die volgende stap, juist(!) de golven op zee! Die lenen zich bij uitstek voor het betere stuntwerk op het water. Let er wel altijd goed op dat je hiermee niet de zwemmers in zee in gevaar brengt, en dat je daar ook daadwerkelijk mag varen.
Je RIB boot het water op krijgen op de binnenlandse wateren is goed te doen doordat je er met je auto vrij dicht in de buurt kunt komen. Dit is natuurlijk een heel ander verhaal als je de zee op wilt. Daar kom je niet zomaar met de auto, dus wat nu?! Daar hebben ze bij Rubberbotenonline.nl ook de oplossing voor, namelijk een strandtrailer.

Hier kun je jouw boot op neerleggen en door het lichte gewicht van de boot en trailer kun je deze met de hand het strand op trekken om vervolgens je boot in de zee te leggen. Laat het dagje actie op de zee maar beginnen!
 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button