Blog

De reis met de caravan naar Frankrijk en Italië

Terwijl ik door de geplaveide straten van Parijs liep, voelde ik de geschiedenis van de stad. De eerste keer dat ik een voet in het Louvre zette, verwonderde ik me over de schoonheid van de Mona Lisa. Ik voelde me alsof ik deel uitmaakte van de geschiedenis. Ik was zo in de waan van Parijs dat ik daar het liefste wou blijven. Later ben ik de grens over gereden richting Italië en werd overweldigd door de schoonheid van dit alles. De kleine dorpjes waren zo pittoresk en het eten was ongelooflijk. Dit is een plek waar ik graag terug zou komen. Ik ben twee weken in Frankrijk geweest en daarna nog anderhalve week in Italië. Het is goed om te weten dat voor ik op reis ging op de website van Camping Expert heb gekeken. Hier heb ik al wat informatie kunnen vinden voor mijn reis en waar ik wou gaan overnachten.

Op reis door Frankrijk

Op mijn reis door Frankrijk ben ik uiteraard gestopt in Parijs. Hier ben ik in totaal twee dagen geweest. Ik heb het Louvre bezocht en de Eifeltoren bekeken. In Parijs voelde ik mij helemaal thuis. De geschiedenis is overal goed terug te zien. Daarnaast is er enorm veel kunst wat je overal op straat tegen komt. Natuurlijk ben ik niet alleen in Parijs geweest maar ben ik helemaal naar de Middellandse zee gereden. Hier heb ik overnacht op Camping le Serignan Plage. Deze camping ligt in de prachtige regio Languedoc-Roussillon. Plan je een reis naar Europa? Dan raad ik je aan om naar Camping le Serignan Plage te kijken. Deze camping is perfect voor families en vriendengroepen. De camping ligt aan zee, dus er is genoeg strandruimte. Het water is perfect om te zwemmen, surfen of duiken. Tijdens mijn reis door Frankrijk en werd weggeblazen door de schoonheid Frankrijk. Ik heb genoten van het eten, de wijn, en het landschap. Onderweg kwam ik veel andere reizigers tegen wat echt super gezellig was. Ik zou zeker nog een keer een trip door Frankrijk maken, maar misschien dan aan de westkust.

En verder naar Italië

Ik ben doorgereden naar Italië voor de volgende stops op mijn reis. Ik ga eerst omlaag naar het zuiden om Rome te bezoeken. Rome is een eeuwenoude stad waar ook het colosseum staat. Dit is een ongelooflijke plek om te bezoeken. Nadat ik Rome had verlaten, reed ik naar de kust. Ik wilde naar het strand, maar ik wilde ook de Amalfikust zien. Dit is een van de mooiste delen van Italië. Ik was helemaal weggeblazen. De zee is kristalhelder en de kliffen waren adembenemend. Het was moeilijk te geloven dat ik er echt was. Italië heeft zoveel geweldige steden om te zien. Ik besloot eerst naar Venetië te gaan. Het was ongelooflijk mooi. De stad is volledig omringd door water. Het was zo pittoresk. Weet je wat nog meer pittoresk is? Het eten. Het eten in Italië is zo heerlijk en de wijn is ook niet verkeerd. Als laatste stop in Italië heb ik weer gekozen voor een camping namelijk: Camping Okay Lido. Deze camping is gelegen in Lago Maggiore in de Ticino Vallei. Het is een echte famille camping net als die in Frankrijk.

Een kleine recap

Zoals je kunt zien, heb ik een ongelooflijke tijd gehad om door Europa te reizen. Elke stad was uniek en het eten en de wijn waren nog beter. Ik zou het niet erg vinden om hier nog een paar maanden door te brengen. Ik zou graag naar het zuiden rijden en de badplaatsen daar bezoeken. Het is verbazingwekkend dat deze reis al voorbij is, maar ik hoop het snel even over te doen.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button