Blog

De must have in je kast als van watersport houdt

Wanneer je een fervent watersporter bent heb je er hier sowieso 1 of meerdere van in je kast. Een wetsuit. Een onmisbaar onderdeel als je veelvuldig of gewoon graag in en op het water te vinden bent. De bescherming die een wetsuit je geeft is essentieel om deze zo geliefde activiteiten nog lang te kunnen doen.

 

Wat voor soort wetsuit?

Een wetsuit is net als een kledingstuk, deze moet niet alleen lekker zitten maar er ook leuk uitzien natuurlijk. Gelukkig is het tegenwoordig zo dat ook de wetsuit gemaakt kunnen worden zodat ze alle veiligheden bieden en er tegelijkertijd leuk uitzien. Denk hierbij aan kleuren waaruit je kunt kiezen. Misschien een leuk plaatje of tekst erop. Maar ook kun je kiezen voor korte mouwen, of korte broek look. De kleur van een wetsuit is een persoonlijke keuze waar de keuze voor een korte mouw of broek er een kan zijn met een fijne werking. Denk aan de hele warme oorden waar je wilt gaan kitesurfen of golfsurfen waardoor je je niet volledig hoeft te beschermen tegen de kou, maar wel je bovenlijf wilt beschermen tegen de elementen zoals de zon. Daarnaast heb je de keuze voor de dikte van neopreen waarvan de wetsuits gemaakt zijn. De dikte zorgt ervoor dat de kou van het water er minder goed doorheen komt, en daarmee tegelijkertijd de warmte binnen houdt. Bij een winter wetsuit zijn de diktes over het lichaam veelal verspreid waarbij het deel op het lichaam dikker is dan op de armen en benen. Dit ter beveiliging dat je minder snel koud wordt en dus langer kunt genieten van je activiteit.

 

Een tweede huid.

Als je wel eens een wetsuit hebt aangehad, of iemand hebt gezien die er een aandeed dan weet dat dat geen gemakkelijk pak is om aan te krijgen. Het voelt dan ook als een soort tweede huid als je hem eenmaal aan hebt. Dit heeft natuurlijk een reden waarom dit zo is gemaakt. Allereerst is het belangrijk dat het niet los zit voor de bewegingsvrijheid van degene die hem aan heeft. Je wilt niet op een surfplank staan met een flapperend pak waardoor je je niet vrij kunt bewegen en dus niet kunt genieten van je activiteit. Daarnaast is het voor de bescherming van je lichaam. De temperatuur binnen het pak moet namelijk zo hoog mogelijk blijven om niet te onderkoelen. Alle eigenschappen van een wetsuit zijn hetzelfde voor dames en heren pakken. Wel zijn de pasvormen anders uiteraard.

Voor een wetsuit heren en wetsuit dames kun je eens kijken op www.watersportsonline.nl waar je sowieso slaagt voor jouw nieuwe wetsuit.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button