Blog

De leukste kleding maak je zelf

Je hebt vast wel eens op de markt van die grote rollen textiel zien liggen, met allemaal uiteenlopende kleuren in patronen op stoffen die stuk voor stuk verschillend aanvoelen. Dit jaar heb ik ontdekt hoe leuk het is om zelf kleding en accessoires te maken van stoffen die ik bestel bij een online stoffenwinkel. Het viel me op hoe makkelijk het eigenlijk is om zelf thuis hippe kleding te maken. Veel mensen vroegen me waar ik mijn kleding vandaan haalden en ik kon trots vertellen dat ik ze zelf had gemaakt. Wil je zelf ook graag iets maken, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen, ik had ook geen idee hoe het moest. Alles wat je nodig hebt is textiel van een goede stoffenwinkel en een beetje doorzettingsvermogen. Voor je het weet loop je rond in een broek of een shirt dat je zelf hebt ontworpen.

Stoffen bestellen van een stoffenwinkel

Om te beginnen met het maken van je eigen kleding heb je materialen nodig. Omdat ik liever ecologische materialen gebruik van een fijne kwaliteit is het voor mij handiger om van een online stoffenwinkel te bestellen dan om naar de markt te gaan. Dat scheelt ook een hoop werk, stoffen zijn nog best zwaar als je er een hoop bij mekaar hebt. Het kan bij je eerste paar projecten nog wel eens mis gaan. Zorg dus dat je iets meer stoffen bestelt dan je nodig hebt. Dan weet je zeker dat je niet hoeft te stoppen met knutselen omdat je stoffen ineens op zijn. Vergeleken met de prijzen op de markt is het trouwens ook een stuk goedkoper om je stoffen bij een stoffenwinkel te bestellen.

Kleding ontwerpen die goed past

Het is niet altijd even makkelijk om kleding te ontwerpen die je goed past, maar daar is een simpel trucje voor. Neem een van jouw favoriete kledingstukken dat lekker zit en leg het neer op een stuk papier. Het is vooral belangrijk dat dit kledingstuk goed zit bij je schouders. Trek met een potlood een lijntje op het papier om de kleding heen. Nu heb jij de precieze afmetingen van de kleding die jou het beste staat. Zorg dat je een kleine markering maakt waar de naad van het originele kledingstuk zit. Door je naaipatroon af te leiden van een kledingstuk dat goed zit, maak jij passende kleding met de stoffen die je bij de stoffenwinkel hebt besteld.

Een naaimachine scheelt tijd

Toen ik begon met kleding maken, werkte ik zonder naaimachine. Ik vond die dingen maar eng. Toch ben ik er uiteindelijk mee begonnen. Wat schelen die dingen een hoop tijd. In de tijd die ik had besteed aan mijn eerste twee kledingstukken maakte ik er nu een dozijn. En het zag er ook een stuk beter uit. Wil je de stoffen die je kiest echt goed tot hun recht laten komen? Dan is een naaimachine een must. Het helpt als je iemand kent die een oude naaimachine heeft liggen. Met een paar tips van een ervaren gebruiker heb je het zo onder de knie. Als je niemand kent met een naaimachine zou ik een lokale stoffenwinkel proberen.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button