Blog

De belangrijkste benodigdheden voor op reis

Op reis wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Je wilt niet alleen een goed plan hebben, weten hoe je van de ene plek naar de andere komt en weten waar je kan slapen. Je wilt ook zo weinig mogelijk dingen op vakantie moeten kopen die geen souvenirs zijn. Sommige van zulke benodigdheden zijn op vakantiebestemmingen immers nog duurder van thuis, zonnebrand is hier een goed voorbeeld van. Echter zijn er ook zaken die prima op de vakantiebestemming  gekocht kunnen worden omdat ze goedkoper zijn, of zelf beter werken. Zo werken anti-muggen prays uit bestemmingslanden vaak beter dan Nederlandse producten, aangezien de bevolking het beste weet hoe ze de lokale muggen kunnen weren. Ook harembroeken kunnen in popluaire backpacklanden, zoals Thailand, Vietnam en Indonesië, vaak voor een prikkie gekocht worden. Zodoende is het belangrijk dat je voor vertrek een goed beeld heb van alle benodigdheden voor die reis. In deze blog geef ik een overzicht van zaken die belangrijk zijn om mee te nemen op reis.

Elke vakantie is anders

Een andere vakantiebestemming betekent natuurlijk vaak ook weer andere benodigdheden. Zodoende is het belangrijk om te beseffen dat er niet 1 standaardlijst is die je voor elke vakantiebestemming kan gebruiken. Zo heb je natuurlijk tijdens een skivakantie veel dikke kleding nodig, terwijl je naar een tropische locatie vooral luchtige kleidng nodig hebt. Ook zal je in Europese steden waarschijnlijk geen reisstekker nodig hebben, maar is deze in Aziatische landen wel van belang. Dit overzicht geeft dus een globaal inzicht in de benodigdheden voor op reis.

Backpackvakantie

Tijdens een backpackvakantie is het uiteraard belangrijk om een stevige backpack te hebben. Een stevige backpack is belangrijk doordat je geen last wilt krijgen van de schouders en je onderrug. Zodoende kan het soms handig zijn om iets meer te investeren in een dergelijke tas, zodat je er meerdere jaren van kan genieten. Op een backpackvakantie naar een warme bestemming is het uiteraard belangrijk om luchtige kleding mee te nemen. Om een lichte backpack te houden is het handig om een aantal korte broeken mee te nemen die met meerdere shirts of heren polo's, bijvoorbeeld van babista, te combineren zijn. Zo ben je niet afhankelijk van wanneer je je kleding kan wassen. Daarnaast vind ik het handig om een toilettas te hebben die opgehangen kan worden. Het komt namelijk nog wel eens voor dat een douche in Aziatische landen niet afgeschermd is van de rest van de badkamer, waardoor je hele badkamer nat wordt en je geen plek hebt om te toilettas droog neer te zetten. Als ik op een vakantie ga waar zwemmen iin de zee een groot deel uitmaakt van mijn tijdbesteding, vind ik het fijn om een waterdichte tas mee te nemen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je kostbaarheden. Naast deze zaken zijn after-sun, een petje, een kleine dagtas, een kleine ehbo-kit met pleisters, ontsmettingsmiddel en ors onderdeel van mijn vaste back-packinhoud.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button