Blog

De 3 grootste voordelen van vloerisolatie

Ben je net als ik een echte koukleum? Dan zit je tijdens de koude wintermaanden ongetwijfeld ook continu in een warme hoodie onder een dik fleece deken op de bank. Er is niets fijner dan er lekker warmpjes bij zitten met je partner of met het hele gezin. Maar hoe fijn een warme trui en deken ook zijn, er zijn natuurlijk effectievere manieren om continu voor warmte in huis te zorgen. Zo heb ik zelf vorig jaar in vloerisolatie en radiatorfolie geïnvesteerd. Beide uitstekende investeringen, waar ik nog geen moment spijt van heb ondervonden. Sterker nog, het heeft me juist ontzettend veel moois gebracht.

 

Voordeel 1: Warmte wordt vastgehouden

Een van de allergrootste voordelen, of in mijn ogen eigenlijk gewoon het allerbelangrijkste voordeel, is dat vloerisolatie warmte vasthoudt. Het is namelijk zo dat de kruipruimte gemiddeld genomen een temperatuur van zo’n 12 graden Celsius heeft. Wanneer je geen vloerisolatie hebt, zal de vloer warmte afstralen naar de kruipruimte. Hierdoor gaat de warmte dus verloren en voelt je vloer koud aan. Met vloerisolatie bereik je het tegenovergestelde: de warmte wordt naar boven gekaatst waardoor deze juist behouden blijft en je vloer warm zal aanvoelen. Dit is natuurlijk waar het om gaat.

 

Voordeel 2: Besparen op stookkosten

Een ander belangrijk voordeel van vloerisolatie is een lagere energiefactuur. Door het plaatsen van vloerisolatie kun je echt aanzienlijk besparen op je stookkosten. Dit kan oplopen tot wel 210 euro per jaar gemiddeld. Dankzij vloerisolatie gaat er minder warmte verloren. Hierdoor zul je de verwarming minder snel aan hoeven zetten, of zelfs helemaal niet, wat uiteindelijk resulteert in een lagere energiefactuur. Zo is vloerisolatie dus ook nog eens goed voor je portemonnee!

 

Voordeel 3: Verhoogd wooncomfort op milieuvriendelijke wijze

Het behouden van warmte en het verlagen van de energiefactuur zijn natuurlijk al hele mooie voordelen van vloerisolatie. Maar er zijn er nog veel meer. Zo draagt vloerisolatie absoluut bij aan een verhoogd wooncomfort. Als gevolg van het plaatsen van vloerisolatie wordt de warmte binnenshuis namelijk gelijkmatig verdeeld over de vloer. Wist je dat dit kan zorgen voor een verhoging van de temperatuur tot wel vijf graden? Hierdoor kun je de thermostaat in huis lager zetten. Uiteindelijk resulteert dit in een lagere temperatuur met meer warmtebehoud, waardoor je kunt genieten van een hoger wooncomfort. Bovendien zal je woning er duurzamer en milieuvriendelijk van worden. Je gebruikt namelijk minder gas en de verwarmingsketel hoeft minder hard te werken. Dankzij vloerisolatie gaat je CO2-uitstoot dus naar beneden.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button