Blog

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker

Maatschappelijk verantwoord ondernemen of ook wel duurzaam ondernemen, is een trend die we steeds meer terug gaan zien in de arbeidsmarkt. Vooral de consument hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat als een consument moet kiezen tussen twee gelijke bedrijven alleen bedrijf A houdt zich wel bezig met duurzaam ondernemen en bedrijf B niet, dat de keuze bijna altijd uitgaat naar bedrijf A. En je zal dan maar net bedrijf B zijn. Maar wat houdt bedrijven tegen om duurzamer te ondernemen?

Duurzaam ondernemen voor alle soorten bedrijven

Duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen levert in eerste instantie niks op voor een bedrijf. Het bedrijf zal eerst moeten investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, een goede container huren om het afval te scheiden of een donatie doen aan een foundation. Voor een bedrijf zal het dus in bijna alle gevallen toch eerst geld kosten voordat het ze iets oplevert en daar zitten bedrijven misschien wel helemaal niet op te wachten. Dit hoeft natuurlijk niet perse onwil te zijn. Het kan ook zijn dat het bedrijf op dit moment helemaal niet het budget heeft om duurzaam gerelateerde aanpassingen te doen.

Goedkope manieren om mee te doen aan duurzaam ondernemen

Heeft jou bedrijf geen mega budget maar wil je toch graag je steentje bijdragen aan duurzaam ondernemen? Dan hebben we hier een paar goedkope oplossingen. Een van de meeste bekende is waarschijnlijk toch wel afval scheiden. Bij afval scheiden zorg je ervoor dat papier in de papierbak gaat, natuurlijke producten in de Gft-container, lege flessen naar de glasbak en plastic in de container voor plastic. Al het overige mag in de rest afvalbak. Dit lijkt best veel maar door deze verandering door te voeren in je bedrijf draag je echt je steentje bij aan een beter milieu. Veel producten kunnen namelijk nog hergebruikt worden en ook in het bedrijfsleven wordt er aardig wat afval geproduceerd. Beschikt je nog niet over een goede afvalcontainers? Dan kun je ook eventueel een container huren. Door een container te huren hoef je niet in een keer een mega grote uitgave te doen wat ook weer scheelt in de kosten. Slim ondernemen noemen ze dat toch. Daarnaast kan je ook flink wat besparen door tijdschakelaars te installeren in bijvoorbeeld het toilet. Dit is zo’n plek waar vaak wordt vergeten om het licht uit te doen. Zonde natuurlijk. Ook een automatische kraan of grijs water kan zijn steentje bijdragen.

Heb jij nog meer goedkope oplossingen waardoor bedrijven hun steentje bij kunnen dragen aan duurzaam ondernemen? Laat het ons weten!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button