Blog

Camera’s tegen diefstal en inbraak

Diefstal of inbraak is nooit leuk en laat je achter met een onveilig gevoel. Het liefst wil jij dus je huis of eigen zaak goed beveiligen tegen dieven en inbrekers. Hier zijn tegenwoordig allerlei slimme systemen voor. Sommige doen bijvoorbeeld automatisch je lichten aan en gordijnen open, zodat het lijkt alsof je thuis bent. Daarnaast schaffen veel mensen een alarm aan dat naast het afschrikken van de inbreker ook meteen een alarmcentrale kan bellen. Maar buiten die mogelijkheden is camera beveiliging ook een goede optie.

 

Preventieve werking van camera’s

Niet alleen kunnen bewakingscamera’s vastleggen wat er gebeurt, voor een deel hebben ze een preventieve functie. Zo slaan inbrekers liever een pand over waarvan ze weten en kunnen zien dat het goed beveiligd wordt. Ook op straat zal iemand minder snel rottigheid uithalen als er een camera zichtbaar is. En voorkomen is zeker in dit geval altijd beter dan genezen.

 

Het plaatsen van camera’s rondom je eigen huis

Camera’s gericht op je huis leggen ongewenste personen vast die zich rondom jouw woning ophouden. Het installeren van camera’s rondom je eigen huis kan je het beste door een gespecialiseerde monteur laten doen. Het is namelijk niet genoeg camera’s op te hangen en ze aan te sluiten aan de stroom. Je moet er ook nog voor zorgen dat de beelden ergens naartoe worden gestuurd en kunnen worden gemonitord. Een gespecialiseerde monteur kan je daarnaast helpen met het vinden van de goede hoek van de camera. Zo worden je beelden niet beïnvloed door bijvoorbeeld de stand van de zon en weet je zeker dat je alleen je eigen huis filmt en niet ook dat van de buren. Dat laatste heeft vooral te maken met privacy wetgeving.

 

Het plaatsen van camera’s in je zaak of winkel

Bewakingscamera’s zijn niet langer alleen weggelegd voor de grote bedrijven. Tegenwoordig kunnen ook kleine zaken relatief makkelijk camera’s aanschaffen. Ook in dit geval geldt: bel voor de camera installatie een monteur die je helpt met de opstelling en aansluiting. Tegenwoordig bestaan er ook andere apparaten die na detectie van een inbreker je waren kunnen beschermen door bijvoorbeeld een dikke mist te verspreiden. De inbreker raakt gedesoriënteerd en moet wachten tot de mist is gaan liggen tot hij de uitgang kan vinden.

 

Houd rekening met privacy wetgeving

Bij het plaatsen van camera’s moet je uiteraard wel rekening houden met bepaalde privacy wetgeving. Zo mag je niet zomaar op iedere plek filmen. Lees je hier goed over in en laat je hier goed over informeren voordat je zelf zomaar overal camera’s op gaat hangen.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button