Blog

Beter management van uw wagenpark

Bent u vaak een groot deel van uw dag kwijt aan het controleren van uw wagenpark? Gebruikt u hier ook verschillende tools, producten of platformen voor maar wilt u dit graag anders zien en uw wagenpark efficiënter managen? Maak dan gebruik van een fleet management systeem.

Fleet management systeem

Met uw wagenpark software op één plek kunt u een hoop tijd besparen. Zeker als u zelf ook vaak op de weg zit. De geavanceerde GPS-wagenpark software van Verizon Connect maakt het een stuk makkelijker om uw mobiele werknemers te monitoren en beheren. Met een end-to-end platform oplossing voldoet dit systeem aan uw behoeften die u als drukke ondernemer heeft. In dit bericht wordt meer uitgelegd over de voordelen van dit GPS tracking systeem. 

De kracht van software & internet

Een van de beste manieren om beter management te introduceren voor logistieke bedrijven of bedrijven met een groot wagenpark is zoals hierboven al genoemd, het aanschaffen en implementeren van fleet management software. De voordelen van fleet management software zijn eindeloos. Eerst wordt er hardware geïnstalleerd in de voertuigen die uw bedrijf op de weg heeft. Deze hardware stuurt dan near-realtime informatie naar de software op uw computer, tablet of mobiele telefoon. Op deze manier kunt u vanuit uw kantooromgeving alle voertuigen en hun bestuurders op verschillende locaties op de weg managen.

Voordelen van fleet management software

Er zijn vele verschillende functies beschikbaar binnen de wereld van fleet management software. Ten eerste is er een auto GPS tracker die is geïnstalleerd in de voertuigen die u op de weg hebt. Deze auto GPS tracker geeft live informatie over de exacte locatie van het voertuig op een kaart die u vanuit het kantoor of de auto kunt bekijken. 

Dit biedt u de mogelijkheid om uw werknemers zo efficiënt mogelijk te rijden. U kunt gebruikmaken van ‘alerts’ om het rijgedrag van uw bestuurders optimaal te verbeteren en zo kosten te besparen. Hierdoor kunt u ook profiteren van secundaire voordelen van deze GPS trackers zoals het terugdringen van brandstofverbruik en doorgeven van nauwkeurige aankomsttijden. Ook als er mobiele medewerkers zijn die onder de maat presteren, krijgt u direct inzicht in waarom dit gebeurt. Op deze manier kunt u aanpassingen maken die ervoor zorgen dat het brandstofverbruik wordt verminderd en daardoor kosten worden bespaard.

Naast het brandstofverbruik terugdringen draagt deze SaaS software bij aan het in kaart brengen van de lange termijn prestaties van uw wagenpark. Een auto GPS tracker kan voor u in kaart brengen wat belangrijke trends per team zijn, per afdeling of het volledige wagenpark. U krijgt een op maat gemaakt dashboard waarin u alle voor u belangrijke informatie gemakkelijk terug kan vinden. Op deze manier heeft u een beter zicht op bijvoorbeeld uw KPI’s of budgetten. 

Kortom: u kunt meer gedaan krijgen met minder resources. Geen onoverzichtelijke platformen met verschillende data erin. Alles efficiënt en overzichtelijk op één plek.  Er zijn verschillende aanbieders van fleet management software. Het kan lastig zijn om een leverancier te vinden die bij u past. Neem eens een kijkje bij Verizon Connect en plan een gratis demo!

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button