Blog

Als zzp’er kiezen voor een zakelijk energiecontract? Doen!

Ben je van plan om voor jezelf te gaan werken en ben je op zoek naar een passend energiecontract? Of ben je al even ZZP’er, maar beschik je nog over een energiecontract voor particulieren en ben je benieuwd naar een zakelijk energiecontract? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. Waar de voorwaarden voor ZZP’er bij zakelijke energiecontracten de laatste jaren niet heel aantrekkelijk waren, is er goed nieuws voor iedere ondernemer zonder personeel. Juist door deze negatieve berichten in de media rondom zakelijke ZZP energie zijn de voorwaarden veranderd en een stuk gunstiger geworden. Kort gezegd: het is anno 2019 zeker interessant om als ZZP’er voor een zakelijk energiecontract te gaan. Hieronder lees je waarom dat zo is.

Nieuwe voorwaarden voor zelfstandigen

Omdat ZZP’ers voorheen te weinig bescherming kregen bij een zakelijk energiecontract hebben veel ondernemers zonder personeel particuliere energie, waar dergelijke bescherming wel werd geboden. Het is dus ook niet heel gek dat ZZP’ers eerder niet over wilden stappen naar een zakelijk energiecontract. Door de nieuwe voorwaarden is energie vergelijken ZZP weer veel interessanter geworden voor freelancers. Zo kun je nu bijvoorbeeld ook gebruik maken van een bedenktijd van twee weken, net als particuliere gebruikers. Dat betekent dat je je energiecontract binnen twee weken na ontvangst eventueel nog op kunt zeggen als je dat wenst. Daarnaast is de opzegboete van een energiecontract voor ZZP’ers veel lager dan voorheen. Daardoor is het voortijdig opzeggen van je zakelijke energiecontract interessanter dan eerder wanneer de energietarieven hoger worden.

Aantrekkelijke tarieven voor zakelijke energie

Wat veel ondernemers niet weten is dat zakelijke energie vaak net iets voordeliger is. Dat zit hem nog niet eens zozeer in de energietarieven of de aansluitkosten. Aanbieders van zakelijke energie hebben vaak meer ruimte om te stunten met aantrekkelijke deals of welkomstcadeaus. Daarom is het voor een ZZP’er eigenlijk veel interessanter om voor zakelijke energie te gaan dan voor particuliere energie. Met dit soort aanbiedingen die zakelijke energieleveranciers wél kunnen bieden, kun je als ondernemer toch nog wat extra’s besparen. Scoor je geen korting op je energierekening dan scoor je wel een handig product of apparaat dat je kunt gebruiken voor je bedrijf.

Zakelijke energie voor zzp is handig voor administratie

Tot slot is er nog een belangrijke reden te vinden waarom je kunt kiezen voor zakelijke energie als ZZP’er. Wist je bijvoorbeeld dat je bij zakelijke energie een factuur krijgt waarbij de btw apart wordt vermeld? Dat is voor ZZP’ers ontzettend handig, omdat je bij een kantoor aan huis deze btw mag aftrekken bij je aangifte voor de belasting. Voor je zakelijke administratie is het dus alleen maar een voordeel om een zakelijk energiecontract af te nemen. Bij een particulier contract voor je energie is dit namelijk niet het geval. Meer weten over zakelijke energie voor ZZP’ers? Check dan Energie-Zakelijk.nl voor meer informatie.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button