Blog

Alles over Sigma S2U Allure Gloss

Als je iets in je huis wil gaan verven, dan is het belangrijk om de juiste verf te kiezen voor wat je wil gaan schilderen. Tegenwoordig zijn er een heleboel verschillende soorten verf, die heel precies afgestemd zijn op bepaalde situaties. Voor buiten heb je bijvoorbeeld weer andere verf nodig dan voor binnen, en ook bestaan er voor verschillende ondergronden andere soorten verf. Hier lees je wanneer je de Sigma S2U Allure Gloss kunt gebruiken.

Specificaties van de verf

De Sigma S2U Allure Gloss is een hoogglanslak die gemaakt wordt op basis van terpentine. Deze glanslak is speciaal voor wanneer je buiten iets wil schilderen. De glanslak is ontzettend sterk en duurzaam en wordt gebruikt als je wil dat je voorwerp er weer 10 jaar netjes uitziet. De verf is stofdroog na 2 uur, plakvrij na 3,5 uur en je kunt er een tweede laag overheen aanbrengen na 16 uur. Per liter kun je ongeveer 16.5 m2 schilderen. Je kunt de verf gemakkelijk aanbrengen met een kwast of roller. Door het gebruiksgemak van de verf is de verf zowel geschikt voor doe-het-zelvers als voor beroepsschilders.

Voor welke ondergronden

Voor een optimaal gebruik van de verf moet je ook altijd goed kijken voor welke ondergronden de verf geschikt is. In het ideale geval wil je natuurlijk een soort verf die perfect hecht aan de ondergrond van de oppervlakte die jij wil verven. Voor de Sigma S2U Allure Gloss is die ideale ondergrond hout, want daar hecht het het makkelijkste aan. Ook kun je de verf gebruiken voor andere materialen zoals staal en non-ferrometalen. Non-ferrometalen zijn metalen waar geen ijzer in zit, zoals koper of aluminium. Op hout heeft deze verf ook een hele goede dekkracht.

Levensduur en onderhoud van de glanslak

Idealiter gaat de s2u allure gloss glanslak na het aanbrengen 10 jaar mee. Dat geldt voornamelijk voor lichte kleuren, omdat vergeling tegen wordt gegaan. Voor donkere kleuren is de levensduur van de lak iets minder lang, na een tijdje zullen donkere kleuren vervagen. Dat komt doordat de combinatie van pigmenten in de verf en het bindmiddel slecht tegen de zon kan. Als je een donkere kleur gebruikt, dan zul je na ongeveer 5 jaar opnieuw moeten verven. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om na de gewone glanslak ook nog goed af te lakken en daarbij de juiste grondlak met een goede aflak te combineren. Dat kan met de bijpassende S2U Glanslak van Sigma. Als je er achter komt dat je die lak net iets te glanzend vindt, dan kun je ook kiezer voor de s2u allure satin, of een matte lak.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button