Blog

Allerlei gerechten die een gezonde lifestyle ondersteunen

De afgelopen tijd is het steeds populairder geworden om een gezonde leefstijl na te streven. Persoonlijk heb ik dit ook geprobeerd en ik moet zeggen dat het tot nu toe behoorlijk goed gaat. Ik ben erachter gekomen dat verantwoord afvallen een mix is van gezonde voeding en genoeg beweging krijgen. Vooral dat eerste is iets wat mij in het begin lastig leek, maar het is eigenlijk heel erg leuk om dingen te koken waarvan ik eerder niet op het idee gekomen was. Ben je benieuwd naar deze recepten en hoe ik eraan kom? Lees dan maar snel verder!

Afvallen op een gezonde manier doe je met WW

In dit geval staat WW voor Weight Watchers. Misschien ken je ze wel van hun leuke reclames of hun goede online tips voor het ondersteunen van een gezonde leefstijl. Zelf ben ik met dit bedrijf in aanraking gekomen via een van mijn vrienden. Hij vertelde mij dat hij bezig was met afvallen en dat hij na 4 weken al wat gewicht was kwijtgeraakt. Hij zei tegen mij: “Het geheim zit hem in mijn voeding. Probeer het anders ook eens!”. En wie niet waagt, wie niet wint. Dus heb ik mezelf aangemeld en ben ik nu ook bezig met het volgen van een WW (Weight Watchers) online programma.

Grieks eten met WW

Zelf ben ik ontzettend fan van de Griekse keuken. Alleen dacht ik niet zo’n ster te zijn in het eigenhandig bereiden van Griekse gerechten. Dat bleek wel anders te zijn! Neem bijvoorbeeld eens souvlaki. Dat vind ik heerlijk om in een restaurant te eten, maar ik had er nooit bij stil gestaan dat ik dit ook zelf kan bereiden. Stiekem is het zelfs nog vrij makkelijk te doen ook.

Je begint met het snijden van het vlees. Marineer dit ongeveer 30 minuten in olie met knoflook, citroensap, peper, oregano en paprikapoeder. Snij ondertussen een ui en een paar paprika’s in grote stukken die je aan de spies kunt rijgen. Rijg  vervolgens de groente en het vlees om en om op de spies en leg ze daarna in de oven. Draai de spiesen na 10 minuten om en bak ze vervolgens nog eens 5 minuten.

Naast de souvlaki maak ik ook altijd een salade met komkommer, tomaten en de overgebleven uien. Om het écht een Griekse salade te maken, kun je er ook nog feta aan toevoegen en olijven. Als dressing gebruik je een beetje olie, azijn en fijngehakte peterselie. Door het eten van dit soort gezonde gerechten wordt online afvallen op een gezonde manier erg makkelijk gemaakt.

Ook voor de lekkere trek is er een WW recept

Zeker voor de zoetekauwen onder ons heeft WW een aantal heerlijke recepten. Zo is een zelfgemaakte appel banaan muffin een liefhebber. Verwarm jouw oven voor op 180 graden. Rasp één appel. Pureer een banaan. Meng vervolgens de appel en banaan met kwark, havermout, melk, eieren, kaneel en bakpoeder door elkaar. Laat het mengsel zo’n 10 minuten rijzen. Schep het mengsel daarna in een bakvorm en bak het ongeveer 35 minuten tot het geheel mooi bruin is geworden.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button