Blog

Alle vloeren op een rijtje

Verhuizen

Midden in een verhuizing moet je je opeens bezighouden met allemaal zaken wat niet bepaald alledaags is. De formulieren, de keuzes, het uitzoeken van meubels: het is maar wat. Aangezien dit mijn eerste verhuizing is nadat ik uit huis ben gegaan, is alles voor mij nogal nieuw. Het nieuwe huis moet compleet worden ingericht, die is nu nog helemaal kaal. Ons huidige appartementje waaruit we weggaan was in ieder geval al gestoffeerd. Dat scheelt een hoop, kan ik je vertellen. De keuzes zijn namelijk reus in wat je op je vloer of muur wil hebben, en als je nu opeens zelf mag kiezen wordt het nog net iets lastiger. Zeker het kiezen van een vloer vond ik heel lastig. Daarom heb ik voor jullie de voor- en nadelen op een rijtje gezet van verschillende vloersoorten. Zo is de keuze voor jullie hopelijk iets makkelijker.

Soorten vloer

  • Tapijt: lekker zacht en warm aan de voetjes, maar kan ook snel erg stoffig worden. Daarnaast is het qua schoonmaken natuurlijk erg lastig. Als je iets laat vallen, krijg je het er bijna niet meer uit. Voordeel is wel dat je hierin de stofjes en kruimeltjes bijna niet ziet. Het staat dus wel netter als je niet hebt schoongemaakt. Je kan natuurlijk ook een los stuk tapijt nemen en op de grond daaronder iets anders hebben liggen.
  • Laminaat: Laminaat zijn planken die bestaan uit samengeperst hout, die je simpel in elkaar klikt. Het patroon hierop is vaak een patroon van hout, maar het kan ook in een simpele andere kleur worden gekocht. Het is makkelijk te gebruiken en makkelijk in het onderhoud, maar is bij een beschadiging vrijwel niet te maken. Daardoor moet je de plank vervangen, waardoor de halve vloer er uit moet. Voorzichtig zijn dus!
  • Hardhouten vloer: prachtig om te zien, maar duur! Daarnaast hebben wij deze in ons huidige huis, en ik vind zelf de nadelen groter dan de voordelen. Hoewel de vloer er prachtig uit ziet zie je elke vlek en kring. Zelfs water maakt hier vlekken op. Daarnaast gaan de planken als de spijker niet goed scheef getimmerd zit soms kromstaan. Resultaat: gaten in bijna al mijn sokken door uitstekende stukjes vloer. Het is beeldschoon, maar een flinke investering.
  • pvc vloer: dit lijkt een beetje op laminaat, maar bestaat niet uit samengeperst hout, waardoor het lichter en soepeler in het gebruik is. Het leggen is simpel en het onderhoud er van ook. Wat ik zelf een enorme plus aan pvc vloeren vindt, is dat door hun dunne structuur de vloerverwarming er goed dooorheen komt.

PVC

Wij hebben uiteindelijk toch voor een pvc-vloer gekozen. Simpel om te leggen, mooi om te zien en goed in het onthoud. Wat voor vloer hebben julllie thuis?

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button