Blog

Airco afdichting voor de ramen van je huis

Sommige mensen realiseren zich niet dat ramen een grote rol kunnen spelen bij de temperatuur in huis. In de zomer kan het tegenwoordig zo ontzettend heet worden dat het belangrijk is om verschillende verkoelende elementen in huis te hebben. Bij dakramen kan het zo zijn dat de zon er vaak recht op schijnt. Hierdoor kan het nog heter worden. Sommige mensen kiezen er dan voor om een airco in huis te halen. Dit zorgt natuurlijk fijn voor veel verkoeling. Maar wat sommige mensen zich niet realiseren is dat een airco ook een uitlaat heeft die naar buiten gekeerd moet zijn. Hiervoor heb je een airco afdichting voor nodig.

Airco afdichting voor verschillende soorten raam systemen

Voor kiep- en kantelramen kun je een airco kiep- kantelraam afdichting plaatsen. Deze afdichting is speciaal afgesteld voor dit type raam. In veel daken zitten ramen van Velux. Deze ramen zijn namelijk mooi maar ook praktisch. Als je een dakraam hebt van Velux, dan kun je het beste een airco dakraam afdichting – Velux plaatsen. Een airco schuifraam afdichting is vanzelfsprekend geschikt voor een schuifraam. Het is belangrijk dat je afdichting aanschaft voor het specifieke raam. Dit komt doordat alle ramen op een andere manier afgesteld zijn en ook een andere verhouding hebben tot de airco.

Waarom is airco afdichting belangrijk?

Een goede airco afdichting is ontzettend belangrijk in je huis als je een airco wilt installeren. Niet alleen kan je airco dan goed zijn werk doen, het is ook nog eens beter voor je energierekening. Als je namelijk geen goede afdichting hebt bij het raam waar de airco buizen naar buiten gaan, dan kan het zo zijn dat je koelte verliest. Daarnaast is het ook zo dat de airco dan harder zijn best moet doen om de temperatuur in huis laag te houden. Zorg er daarom dus goed voor dat de afdichting goed is afgestemd op het raam. De afdichting voor een schuifraam zal dus ook anders werken dan een afdichting voor een dakraam. De positie van deze ramen zullen ook op andere manieren invloed hebben op de airco.

Ander verkoeling zoeken voor een huis

Naast een airco zijn er talloze manieren om verkoeling in huis te halen. Je kunt ook kijken naar zonwering. Zoals eerder vermeld, zijn dakramen een grote bron van hitte in de zomer. Er kan snel een groot temperatuurverschil ontstaan wanneer je zonwering in je raam hangt. Sommige ramen hebben hele fijne standaard zonwering die heel makkelijk te installeren is. Verder kun je ook reguliere gordijnen ophangen. Als je hele dichte gordijnen koopt, dan kun je er voor zorgen dat de zon op die manier buiten blijft!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button