Blog

3 tips voor de aanschaf en onderhoud van elektrisch gereedschap

Vaak komen mensen bij mij in de winkel langs met de vraag welk gereedschap ze nu voor wat kunnen gebruiken. Het is ook lastig, kijk maar in de gemiddelde bouwwinkel naar het aanbod en je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Het aanbod blijft groeien en uiteraard spelen ook de verkoopcijfers mee. Sommige apparaten zijn gewoon echte hebbedingetjes, maar andere apparaten kunnen het leven van een klusser een stuk makkelijker maken. Helemaal wanneer je op regelmatige basis klust! De gemiddelde thuisklusser vindt het lastig om passend gereedschap te vinden, maar ook de professionele klusser kan soms moeilijk zijn of haar weg vinden in het grote assortiment. Maar naast de aanschaf van elektrisch gereedschap is het onderhoud ervan misschien nog wel belangrijker. Een handige top 5 van de meest voorkomende gereedschappen én tips om je gereedschap goed te onderhouden.

Tip 1 nieuw of tweedehands

Ik ben een grote voorstander van tweedehands aanschaf, echter wanneer het aankomt op elektrisch gereedschap kopen dan vind ik dat je altijd moet gaan voor nieuw. Simpelweg omdat elektrisch gereedschap veel meer gevoeliger is voor storingen. Wanneer je deze dus tweedehands koopt, is de kans sterk aanwezig dat het geen lang leven heeft. Een dure investering dus! Uiteraard kan ik niet in je portemonnee kijken, maar als echte vakvrouw geef ik je de tip dat je beter nog iets langer kunt doorsparen voor goed gereedschap dan dat je een miskoop doet. Tenslotte gaat het ook om je eigen veiligheid. Is het kopen van nieuw gereedschap nu nog te duur? Dan kun je er ook altijd voor kiezen om het tijdelijk te huren. Zo heb je toch de zekerheid van veilig gereedschap.

Tip 2 probeer het gereedschap uit

Van ieder soort gereedschap zijn er meerdere versies. Uiteraard is het altijd leuk om de nieuwste versie van iets te hebben, maar is het niet belangrijker om te weten of het ook prettig werkt? Voordat je gereedschap koopt is het belangrijk om eerst te voelen hoe het in de hand ligt. Voelt het goed aan? Is het niet te zwaar of te licht? Belangrijke vragen die niet alleen het gebruik van het gereedschap makkelijker maken, maar ook de veiligheid. Wanneer een stuk gereedschap namelijk te zwaar of te licht in de hand ligt, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Tip 3 verzorg je gereedschap

De laatste tips is misschien wel de allerbelangrijkste tip. Je kunt namelijk het nieuwste gereedschap kopen, maar wanneer je het niet goed onderhoudt heeft het geen zin. De belangrijkste onderhoud tips op een rijtje:

  • Maak je gereedschap na gebruik altijd schoon zodat vuil en stof niet blijven hangen.
  • Bewaar je gereedschap altijd op een droge plek zodat vocht niet kan zorgen voor roest.
  • Maak je gebruik van elektrisch gereedschap? Gebruik dan af en toe wat olie of de bewegende delen van het gereedschap soep te houden.
  • Zorg ervoor dat je gereedschap altijd scherp is, zo bespaar je tijd en gaat het gereedschap ook langer mee.
  • Is er iets kapot aan je gereedschap? Informeer dan eerst of het mogelijk is of dit vervangen kan worden. Weggooien kan altijd nog!

Zorg jij goed voor je gereedschap? Het maakt je werk in ieder geval een stuk makkelijker!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button