Blog

Trainen met virtual reality

Ben je op zoek naar een tijdbesparende en effectieve manier om medewerkers te trainen? Met het inwerken of trainen van medewerkers, is er veel informatie die binnen korte tijd overgebracht moet worden. Hoe zorg je nu dat die informatie goed overkomt en blijft hangen? Door het trainen met virtual reality ervaart de gebruiker een bijzondere manier van het opnemen van informatie. Door het 360 graden beeld heeft de medewerker het gevoel echt aanwezig te zijn. Dit verhoogt de emotionele respons waardoor het geheugen beter werkt. Uit onderzoek blijkt dat trainen met virtual reality 2x zo goed werkt met opname van informatie, in vergelijking met trainen door middel van videobeelden.

Welke VR bril is geschikt voor trainingen?

Wanneer je op zoekt bent naar een geschikte VR bril voor trainingen, zijn er verschillende brillen waar je uit kunt kiezen. De HTC Focus Plus VR bril is erg geschikt voor trainen met virtual reality. Door het hoge gezichtsveld van 110 graden wordt er een realistische VR ervaring gegeven, waardoor de ervaring er natuurlijk aanvoelt voor de gebruiker. Daarnaast wordt het geleverd met het Vive Enterprise Platform. Met dit platform kunnen organisaties de apparaten op één plek beheren, implementeren en configureren. Met de kiosk mode kan de VR bril worden ingesteld aan de hand van specifiek gebruik. Hierdoor kunnen de gebruikers doelgericht en efficiënt gebruik maken van de VR bril. Daarnaast is het ook mogelijk om opnamesessies op de VR bril te screenen. Dit maakt de HTC Focus Plus VR bril zeer geschikt voor het trainen met virtual reality. Zo kunnen nieuwe of bestaande medewerkers binnen korte tijd snel informatie opnemen. Dit verbetert de expertise en werkprocessen zodat jouw organisatie optimaal kan functioneren.

Hoe ondersteunt een VR bril het geven van trainingen?

Met de HTC Focus Plus VR bril, kan informatie snel en effectief overgebracht worden. Moet er bijvoorbeeld een nieuwe medewerker ingewerkt worden? VR video’s kunnen met een 360 graden camera worden opgenomen, zodat je een realistische ervaring kan overbrengen aan de medewerker. Met deze beelden kan er een introductie van de organisatie worden gegeven. Wat is de visie van de organisatie, waar bestaan de werkzaamheden uit en wat wordt er van de medewerker verwacht? De informatie kan via een passieve manier worden overgebracht, waardoor geen actie van de gebruiker nodig is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een rondleiding van het bedrijf of een introductie van verschillende afdelingen of medewerkers. Er kan ook gekozen worden voor een semi- interactieve ervaring waarbij bijvoorbeeld vragen beantwoord moeten worden die het verloop van de VR ervaring bepalen. Met een interactieve manier van trainen met virtual reality kan je denken aan het leren besturen van apparaten of machines. Hierdoor leert de medewerker door handelingen te verrichten. Bijvoorbeeld bij het aanleren hoe te werken met nieuwe machines in de productie industrie. Op deze manier kunnen medewerkers op een laagdrempelige manier oefenen met nieuwe werkzaamheden, zonder dat fouten grote gevolgen hebben. Dit maakt trainen met virtual reality erg geschikt voor talloze verschillende industrieën.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button