Blog

Een eigen bedrijf

Heb je net je studie afgerond en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Of werk je misschien al een tijdje voor een baas maar wil je het liefst eigen baas zijn? Dan is dit het goede moment om een eigen bedrijf te beginnen. Denk van tevoren goed na of het financieel mogelijk is en of je er alle tijd en energie voor hebt. Wil je een bedrijf waarbij je goederen gaat verkopen of wil je liever diensten leveren aan mensen of bedrijven? Die dromen kunnen allemaal werkelijkheid worden als je je maar voor de volle 100% inzet en geen opgever bent. Want bij een eigen bedrijf zal het altijd even duren voordat je er winst uithaalt en vooruitgang zal zien.

Een bedrijfspand

Wanneer je hebt gekozen voor een bedrijf met verschillende werknemers kan het een goede stap zijn om een bedrijfspand te huren. Maar ook als je een eenmanszaak bent kan een kantoor je goed doen. Op een gegeven moment kan het teveel worden aan huis en heb je gewoon ruimte te kort. Je moet goed nadenken over de locatie. Het moet voor elke werknemer goed bereikbaar zijn en het moet voor e.v.t. leveranciers en klanten goed te bereiken zijn. Om je bedrijfspand leuk te kunnen inrichten heb je natuurlijk ook kantoorartikelen, koffie en thee machines en leuke bureaus en stoelen nodig. Dit kan bijvoorbeeld via een B2B e-commerce platform of een B2B webshop. Hierop kun je erg gemakkelijk orders plaatsen en direct in contact komen met verschillende leveranciers.

Naamsbekendheid

Als je vestiging van je bedrijf eenmaal staat is het belangrijk om naamsbekendheid te creëren. Dit kan tegenwoordig het beste door middel van social media. Tegenwoordig gaat heel veel via social media en wordt er heel veel gekeken naar Instagram, facebook etc. Als je als bedrijf een Instagram pagina hebt kan dit ook voor veel bekendheid zorgen. Vooral veel jongeren kijken tegenwoordig niet meer zo vaak naar de post of op een echte website, maar alles gaat via social media. Als jij als bedrijf daarin mee gaat en je bedrijf is ook gericht op jongeren dan kan dit een heel positief effect hebben. Zorg dat de Instagram pagina er strak en duidelijk uit ziet, dit zal de doelgroep aanspreken. Maar toch werkt ouderwets flyeren ook nog steeds goed. Gemiddeld neemt 3 á 4% van de mensen de moeite om de flyer aandachtig te bekijken en er ook daadwerkelijk iets mee te doen. En die paar procenten zijn toch weer mooi meegenomen!

Show More

Related Articles

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: