Blog

Een deel van je euro’s omzetten in cryptogeld: waarom zou je dat doen?

Dat de cryptomunten ‘here to stay’ zijn, dat is inmiddels duidelijk. Een beweging die nog niet zo lang geleden begon met de introductie van de bitcoin is inmiddels uitgegroeid tot een ‘systeem’ met vele honderden munten waarin volop handel is. Er zijn munten die een grote toekomst lijken te hebben, zoals de ripple. Is het om die reden een goed idee om een deel van je euro’s om te zetten in cryptomunten? Voor wie is het interessant, en voor wie heeft het waarschijnlijk weinig nut?

Om er rijker van te worden

Het overgrote deel van de mensen dat een deel van hun normale geld in hun bitcoin wallet laat storten, doet dit om er rijker van te worden. Een groot deel probeert dit op korte termijn te bereiken, door slim te kopen en verkopen. De koersen van de bitcoin en andere cryptomunten zijn namelijk nog altijd flink in beweging. Koerswisselingen zorgen ervoor dat slimme handelaren flinke winsten kunnen behalen als zij op precies de juiste momenten toeslaan. Een best riskante onderneming, want ben je te vroeg of juist te laat kun je ook zomaar een flink bedrag kwijtraken, maar wel eentje waar heel wat mensen al successen mee hebben behaald.

Ook op de langere termijn kun je winst maken met cryptomunten. Dat zie je op dit moment veel gebeuren. Mensen die in de beginfase van een cryptomunt een voorraadje hebben aangelegd, hebben de koers in de jaren erna flink zien stijgen. Nu zij besluiten hun munten te verkopen zijn ze soms in één keer flink rijk, miljonair soms zelfs. Ook hierbij geldt natuurlijk weer dat je naast inzicht ook een flinke portie geluk nodig hebt om dit te bereiken.

Om ermee te betalen

Er zijn ook mensen die een deel van hun reguliere geld omzetten in cryptomunten om er betalingen mee te kunnen doen. Vaak gaat het om mensen die het idee achter cryptovaluta buitengewoon interessant vinden. De afwezigheid van een centraal orgaan zoals een bank, maakt dat hun interesse gewekt is. Waarom zou er een instantie zijn die van iedereen precies weet hoeveel geld hij of zij bezit? Kunnen we transacties niet gewoon zelf, zonder tussenkomst van banken registreren? Moeten rekeningen niet gewoon geopend kunnen worden zonder jezelf daarbij te identificeren, mag je als burger niet vragen om privacy als het gaat om je geldzaken? Deze elementen staan centraal in de cryptowereld, die flink aan de weg timmert. Op steeds meer grote websites, in internationale webshops en op contentplatformen is het mogelijk om met cryptomunten af te rekenen. Je boodschappen doen of je hypotheek betalen, daar heb je voorlopig nog wel even je reguliere betaalrekening voor nodig.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button